AGAT DONSKOJ

Agat donskoj Interspecifická odrůda stolního typu, která nevyžaduje příliš intenzivní chemickou ochranu.
   Je zajímavá tím, že jde o ranou, modrou odrůdu, která dozrává relativně velmi brzy - obvykle v 1. dekádě září. Hrozen je středně velký, řídký, bobule jsou docela velké.
   V letošním roce (2005), kdy bylo poměrně chladné léto, mě zklamala.  Pokud jde o chuť, pak letos "nic moc" - tomu odpovídají i hodnoty cukernatosti. Ani v dalších letech se situace příliš nezměnila. Krásný hrozen, chuť velmi, velmi průměrná.
   Pokud jde o moje subjektivní hodnocení, pak bych dal určitě přednost odrůdě NERO (nebo z novějších odrůdě Booskop Glorie, která dozrává o něco později), které jsou  chuťově lepší.
Agat donskoj
Agat donskoj Agat donskoj Agat donskoj

Návrat  ZPĚT na výchozí stránku