AMETYST

Ametyst Evropská odrůda stolního typu, která byla vyšlechtěna v Bratislavě(D.Pospíšilová a O. Korpás), křížením odrůd Aptiš aga x Cardinal.

    Jak již bylo uvedeno, jde o evropskou odrůdu, která však není příliš citlivá na perenosporu a postačí standardní chemické ošetření.
    Hrozen je velký až velmi velký, rovněž bobule jsou velké, masité. Barva přechází postupně z tmavě červené až k modrofialové. Plodnost je vysoká.

Hodnocení - Střední Morava - cca 420m n.m.: V mých podmínkách dozrává nejdříve koncem září. Vzhledově nádherná (všichni sousedé budou závidět), ale chuťově je v mých méně příznivých podmínkách velmi, velmi průměrná. Proto ji nemohu doporučit nikomu, kdo má klimaticky méně příznivé stanoviště






Pozn: v r. 2010 keř totálně zmrzl
Ametyst

Návrat  ZPĚT na výchozí stránku