JULSKI BISER

Julski biser   Evropská odrůda stolního typu. Vyžaduje dosti intenzivní chemickou ochranu. Byla vyšlechtěna v Bulharsku, vyžaduje dostatek tepla a v našich podmínkách často vymrzá. Tuto odrůdu použili v Bratislavě k dalšímu šlechtění a tak vyšlechtili několik nových stolních odrůd
   Hrozen je velký, volný, křídlatý. Bobule jsou střední až větší, v době zralosti mají zeleno-žlutou barvu. Doba dozrávání - začátek až polovina září. Opticky vypadá hrozen velice pěkně, chuťově "nic moc". Někteří vinaři doporučují pro tuto odrůdu zkrátit po odkvětu terminální část hroznu. Na zbývající části hroznu budou bobule větší, s lepší chutí.
   Pro výše uvedené nedostatky nemohu tuto odrůdu příliš doporučovat.
 

Návrat  ZPĚT na výchozí stránku