OSCEOLA MUSCAT

Osceola Muscat   Interspecifická moštová odrůda, vyšlechtěná v USA. Nejvýraznější charakteristikou této nové odrůdy je extrémní mrazuvzdornost. Uvádí se odolnost až -35oC - tuto hodnotu v našich podmínkách asi těžko ověříme.
  Odolnost vůči houbovým chorobám je velmi dobrá. Poněkud rozporuplné jsou zprávy o citlivosti na plíseň šedou. Př. Kotrle tuto odrůdu z těchto důvodů vyřadil ze svého sortimentu. U mě se tento problém zatím vůbec neprojevil.
  Hrozny jsou střední až menší, bobule menší. Barva bobule zůstává dlouho zelená, teprve v době plné zralosti  - v mých podmínkách to je konec srpna - se objeví žlutavé zabarvení. Cukernatost kolem 20oNM. Chuť velmi dobrá, s muškátovým aroma. Mikrovzorek jsem nedělal, ale myslím, že víno by mohlo být velmi zajímavé.
  Je to nesporně velmi zajímavé novošlechtění. Asi by bylo dobré ho důkladně prověřit.
Osceola Muscat

Návrat  ZPĚT na výchozí stránku