OSCEOLA MUSCAT |
|||||
Interspecifická moštová odrůda, vyšlechtěná v USA.
Nejvýraznější charakteristikou této nové odrůdy je extrémní
mrazuvzdornost. Uvádí se odolnost až -35oC - tuto hodnotu v
našich podmínkách asi těžko ověříme. Odolnost vůči houbovým chorobám je velmi dobrá. Poněkud rozporuplné jsou zprávy o citlivosti na plíseň šedou. Př. Kotrle tuto odrůdu z těchto důvodů vyřadil ze svého sortimentu. U mě se tento problém zatím vůbec neprojevil. Hrozny jsou střední až menší, bobule menší. Barva bobule zůstává dlouho zelená, teprve v době plné zralosti - v mých podmínkách to je konec srpna - se objeví žlutavé zabarvení. Cukernatost kolem 20oNM. Chuť velmi dobrá, s muškátovým aroma. Mikrovzorek jsem nedělal, ale myslím, že víno by mohlo být velmi zajímavé. Je to nesporně velmi zajímavé novošlechtění. Asi by bylo dobré ho důkladně prověřit. |
|||||
Návrat ZPĚT na výchozí stránku |